15

maart

Wat zijn de meest waardevolle NFT’s van dit moment?

Met de opkomst van NFT-marktplaatsen en blockchain-technologie hebben kunstenaars, creators en verzamelaars nieuwe mogelijkheden ontdekt om digitale activa te creëren, verhandelen en bezitten als unieke digitale eigendommen. 

Maar wat zijn nu de meest waardevolle NFT's van dit moment? En heeft het nog zin om te investeren in NFT's of zijn ze ondertussen allemaal waardeloos? 

Op die vragen geven we hier een antwoord.

Criteria voor het bepalen van de waarde van een NFT

Het bepalen van de waarde van een NFT kan complex zijn en hangt af van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke criteria die vaak worden gebruikt om de waarde van een NFT te bepalen:

 1. Originaliteit en uniciteit: Een van de belangrijkste criteria voor de waarde van een NFT is de originaliteit en uniciteit ervan. Hoe unieker en zeldzamer een NFT is, hoe hoger de potentiële waarde. Dit kan worden bepaald door factoren zoals de creativiteit van het werk, het aantal exemplaren dat beschikbaar is en de mate van personalisatie.
 2. Artistieke waarde: De artistieke waarde van een NFT speelt een grote rol bij het bepalen van de waarde ervan. Dit omvat de reputatie en bekendheid van de maker, de esthetische kwaliteit van het werk, en de artistieke innovatie die het vertegenwoordigt. Kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars of baanbrekende creaties hebben vaak een hogere waarde.
 3. Historische waarde: Sommige NFT's kunnen historische of culturele waarde hebben, wat hun waarde kan verhogen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij NFT's die een belangrijk moment in de geschiedenis vertegenwoordigen, cultureel erfgoed weergeven, of een iconische betekenis hebben binnen een bepaalde gemeenschap.
 4. Schaarste: De mate van schaarste of exclusiviteit van een NFT kan van invloed zijn op de waarde ervan. NFT's met een beperkt aantal exemplaren of die zijn uitgegeven als onderdeel van een gelimiteerde oplage, hebben vaak een hogere waarde omdat ze zeldzamer zijn en meer gewild onder verzamelaars.
 5. Verifieerbaarheid en authenticiteit: De verifieerbaarheid en authenticiteit van een NFT zijn essentieel voor het bepalen van de waarde ervan. Een NFT die nauwkeurig is geverifieerd op echtheid en afkomst, bijvoorbeeld door middel van blockchain-authenticatie en certificering, zal over het algemeen een hogere waarde hebben dan een NFT met twijfelachtige herkomst.


Top NFT categorieën en trends

De wereld van non-fungible tokens (NFT's) is divers en dynamisch, met een breed scala aan categorieën en trends die voortdurend evolueren. Hier zijn enkele van de top NFT-categorieën en trends die op dit moment de aandacht trekken:

 1. Digitale kunst: Digitale kunst is een van de meest prominente en populaire categorieën binnen de NFT-ruimte. Kunstenaars creëren unieke digitale kunstwerken, variërend van illustraties en animaties tot 3D-modellen en multimediale installaties, die worden uitgegeven als NFT's. Deze digitale kunstwerken worden verhandeld op NFT-marktplaatsen en verzameld door kunstliefhebbers over de hele wereld.
 2. Collectibles: Verzamelobjecten zijn een andere belangrijke categorie binnen de NFT-ruimte, waarbij digitale verzamelobjecten worden gemaakt en verhandeld als unieke digitale eigendommen. Dit omvat digitale verzamelkaarten, virtuele poppen, digitale sneakers, en meer. Bepaalde collectibles kunnen een nostalgische of culturele waarde hebben en zijn gewild onder verzamelaars.
 3. Gaming en virtuele werelden: NFT's hebben ook hun weg gevonden naar de gamingindustrie en virtuele werelden, waar ze worden gebruikt voor het creëren en verhandelen van in-game assets, virtuele grondstukken, personage-uitrustingen, en meer. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor gamers om echte waarde te genereren uit hun inspanningen en investeringen binnen virtuele ecosystemen.
 4. Muziek en entertainment: Muziekartiesten, bands en entertainers verkennen ook de mogelijkheden van NFT's voor het uitgeven en verhandelen van unieke digitale collectibles, exclusieve muziekrechten, concerttickets en virtuele ervaringen. Dit biedt nieuwe manieren om fans te betrekken, artistieke creaties te waarderen en alternatieve inkomstenstromen te genereren.
 5. Licenties en intellectueel eigendom: NFT's worden steeds vaker gebruikt voor het verlenen en verhandelen van digitale licenties en intellectueel eigendom, waaronder auteursrechten, handelsmerken en patenten. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het beheer en de commercialisering van intellectueel eigendom in een gedecentraliseerde en transparante omgeving.


Meest waardevolle NFT's van dit moment

Met de opkomst van waardevolle NFT's is er een groeiende fascinatie ontstaan voor de digitale kunstwerken, verzamelobjecten en virtuele ervaringen die de markt domineren.

In deze sectie gaan we dieper in op enkele van de meest waardevolle NFT's van dit moment, die de grenzen van creativiteit en innovatie verleggen en een nieuwe dimensie toevoegen aan de digitale economie.


1. Cryptopunks

Minimum prijs op 15/03/2024: $174.468 (bron)

CryptoPunks is een van de meest iconische en invloedrijke NFT-collecties in de geschiedenis van de blockchain. Opgericht in juni 2017 door Larva Labs, bestaat de CryptoPunks-collectie uit 10.000 unieke, met de hand getekende 24x24 pixelart karakters, die elk een eigen kenmerk hebben. Deze karakters variëren van mensen, apen, zombies tot aliens en meer, en elke CryptoPunk heeft zijn eigen unieke combinatie van kenmerken, zoals haarkleur, accessoires en achtergronden.

Hoewel CryptoPunks aanvankelijk gratis werden weggegeven aan de gemeenschap, hebben ze in de loop der jaren een enorme waarde gekregen. Op hun hoogtepunt werden sommige CryptoPunks verkocht voor honderdduizenden dollars, waarbij zeldzamere exemplaren nog meer opbrachten. Beroemdheden zoals Gary Vaynerchuk, Logan Paul en Lindsay Lohan behoren tot degenen die CryptoPunks hebben aangekocht.

De waarde van CryptoPunks blijft fluctueren op basis van vraag en aanbod in de markt. Sommige van de meest zeldzame en gewilde exemplaren kunnen miljoenen dollars waard zijn, terwijl de prijzen voor meer gangbare CryptoPunks variëren. De markt voor CryptoPunks blijft actief, met regelmatige veilingen en transacties die plaatsvinden op prominente NFT-marktplaatsen zoals OpenSea.

Naast hun financiële waarde hebben CryptoPunks een culturele impact gehad en hebben ze bijgedragen aan de popularisering van NFT's en digitale kunst. Ze worden beschouwd als pioniers in de NFT-ruimte en hebben de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling van nieuwe NFT-projecten en collecties. Hun iconische pixelart-stijl en beperkte oplage maken ze tot gewilde verzamelobjecten onder liefhebbers van digitale kunst en NFT's.


2. Bored Ape Yacht Club

Minimum prijs op 15/03/2024: $50.577 (bron)

De Bored Ape Yacht Club (BAYC) is een prominente en populaire NFT-collectie die is opgericht door Yuga Labs. De collectie bestaat uit 10.000 unieke, met de hand getekende apenkarakters, elk met zijn eigen unieke kenmerken, accessoires en persoonlijkheid. BAYC werd gelanceerd op 29 april 2021 en heeft sindsdien snel aan populariteit gewonnen in de NFT-gemeenschap.

Op het hoogtepunt van de hype werden sommige Bored Ape NFT's verkocht voor honderdduizenden dollars, waarbij zeldzamere exemplaren nog hogere bedragen opbrachten. Beroemdheden zoals Jimmy Fallon, Post Malone en Steve Aoki behoren tot degenen die Bored Ape NFT's hebben aangekocht, waardoor de collectie nog meer bekendheid kreeg.

De waarde van Bored Ape NFT's blijft fluctueren, maar sommige van de meest gewilde exemplaren kunnen nog steeds aanzienlijke bedragen opbrengen op de secundaire markt. De prijzen variëren afhankelijk van factoren zoals zeldzaamheid, esthetiek en culturele relevantie. De Bored Ape Yacht Club heeft ook een actieve gemeenschap van eigenaren en liefhebbers die betrokken zijn bij evenementen, samenwerkingen en kunstprojecten.

Naast de financiële waarde hebben Bored Ape NFT's ook een sterke culturele impact gehad en hebben ze bijgedragen aan de popularisering van NFT's en digitale kunst. De unieke stijl en persoonlijkheid van de apenkarakters hebben een trouwe en toegewijde fanbase aangetrokken, waardoor de collectie een belangrijke speler is geworden in de wereld van NFT's en blockchain-technologie.


3. Art Blocks

Minimum prijs op 15/03/2024: $217,63 (bron)

Art Blocks is een platform voor programmatische kunst op de Ethereum-blockchain dat werd opgericht door Snowfro in 2020. Het platform maakt gebruik van algoritmen en code om unieke digitale kunstwerken te genereren, die vervolgens als NFT's worden uitgegeven. Art Blocks staat bekend om zijn innovatieve benadering van digitale kunst en heeft een diverse gemeenschap van kunstenaars en verzamelaars aangetrokken.

Op het hoogtepunt van de hype werden sommige Art Blocks NFT's verkocht voor aanzienlijke bedragen, waarbij de prijzen sterk varieerden afhankelijk van de populariteit van de kunstenaar en het unieke karakter van het kunstwerk. Beroemdheden zoals Mark Cuban en Chamath Palihapitiya behoren tot degenen die Art Blocks NFT's hebben aangekocht, waardoor de collectie nog meer bekendheid kreeg.

De waarde van Art Blocks NFT's blijft fluctueren op basis van vraag en aanbod in de markt, maar sommige kunstwerken kunnen nog steeds aanzienlijke bedragen opbrengen op veilingen en secundaire marktplaatsen. De prijzen variëren sterk afhankelijk van factoren zoals de reputatie van de kunstenaar, de esthetische waarde van het kunstwerk en de zeldzaamheid van het specifieke stuk.

Art Blocks heeft een actieve gemeenschap van kunstenaars en verzamelaars die betrokken zijn bij tentoonstellingen, evenementen en samenwerkingen op het platform. Het platform heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe vormen van digitale kunst en heeft kunstenaars een platform geboden om hun creativiteit te uiten en te verkennen met behulp van blockchain-technologie.


4. NBA Top Shot

NBA Top Shot is een NFT-platform dat officieel werd gelanceerd door Dapper Labs in oktober 2020. Het platform stelt gebruikers in staat om digitale verzamelkaarten te kopen, verkopen en verhandelen die momenten uit de NBA-wedstrijden vertegenwoordigen. Elke digitale kaart, ook wel "moments" genoemd, is uniek en gecertificeerd door de NBA en heeft een beperkte oplage.

Op het hoogtepunt van de hype werden sommige NBA Top Shot-momenten verkocht voor aanzienlijke bedragen, waarbij de prijzen sterk varieerden afhankelijk van de zeldzaamheid en populariteit van het moment. Enkele van de duurste momenten werden verkocht voor tienduizenden dollars. Beroemdheden zoals Mark Cuban en Ja Rule behoren tot degenen die NBA Top Shot-momenten hebben aangekocht, waardoor de collectie nog meer bekendheid kreeg.

De waarde van NBA Top Shot-momenten blijft fluctueren op basis van vraag en aanbod in de markt, maar sommige van de meest gewilde momenten kunnen nog steeds aanzienlijke bedragen opbrengen op veilingen en secundaire marktplaatsen. De prijzen variëren sterk afhankelijk van factoren zoals de betrokken spelers, het unieke karakter van het moment en de algehele populariteit van het platform.

NBA Top Shot heeft een actieve gemeenschap van verzamelaars en NBA-fans die betrokken zijn bij het platform. Het heeft ook samenwerkingen aangegaan met verschillende NBA-teams en spelers om exclusieve momenten en evenementen aan te bieden aan gebruikers. Met zijn innovatieve benadering van digitale verzamelobjecten heeft NBA Top Shot een nieuwe manier gecreëerd voor fans om betrokken te raken bij de NBA en hun favoriete spelers te verzamelen in een digitale vorm.


5. Pudgy Penguins

Minimum prijs op 15/03/2024: $41.106 (bron)

Pudgy Penguins is een NFT-collectie van schattige, met de hand getekende pinguïnkarakters die zijn gecreëerd door een onafhankelijke kunstenaar genaamd Adam McBride. De collectie werd gelanceerd op 4 augustus 2021 en heeft sindsdien een aanzienlijke groei en populariteit doorgemaakt in de NFT-gemeenschap.

Op het hoogtepunt van de hype werden sommige Pudgy Penguins NFT's verkocht voor aanzienlijke bedragen, waarbij de prijzen sterk varieerden afhankelijk van de zeldzaamheid en esthetische aantrekkingskracht van elk karakter. Beroemdheden zoals Mark Cuban en Lindsay Lohan behoren tot degenen die Pudgy Penguins NFT's hebben aangekocht, waardoor de collectie meer bekendheid kreeg.

De waarde van Pudgy Penguins NFT's blijft fluctueren op basis van vraag en aanbod in de markt. Hoewel sommige exemplaren aanzienlijke bedragen kunnen opbrengen op veilingen en secundaire marktplaatsen, zijn de prijzen over het algemeen toegankelijker in vergelijking met andere bekende NFT-collecties.

Pudgy Penguins hebben een kenmerkende stijl die wordt gekenmerkt door schattige, cartoonachtige pinguïnkarakters met een verscheidenheid aan verschillende outfits en accessoires. De collectie heeft een actieve gemeenschap van verzamelaars en liefhebbers die betrokken zijn bij evenementen, samenwerkingen en kunstprojecten rondom de pinguïns.

Met hun charmante esthetiek en toegankelijke prijzen hebben Pudgy Penguins een plaats verworven in de wereld van NFT's als een leuke en aantrekkelijke verzamelobjecten die zowel nieuwe als ervaren verzamelaars aanspreken.


Tips voor het investeren in waardevolle NFT's

Investeren in waardevolle NFT's kan lucratief zijn, maar het vereist ook onderzoek, geduld en een goed begrip van de markt. Hier zijn enkele tips voor investeren in waardevolle NFT's:

 1. Onderzoek de markt: Doe grondig onderzoek naar verschillende NFT-projecten, hun achtergrond, team, en eerdere prestaties. Kijk naar de reputatie van het project, de kunstenaars of creators die eraan verbonden zijn, en de vraag en aanbod in de markt.
 2. Ken de trends: Begrijp de trends en ontwikkelingen in de NFT-ruimte. Dit omvat het identificeren van opkomende collecties, populaire kunstenaars en interessante niches binnen de markt. Houd ook rekening met de evolutie van de technologie en de adoptie van NFT's in verschillende sectoren.
 3. Doe due diligence: Voer grondige due diligence uit voordat u investeert in een NFT-project. Controleer de authenticiteit van het project, de integriteit van het team, en de juridische en regelgevende naleving. Vermijd projecten die te mooi lijken om waar te zijn of gebrek aan transparantie.
 4. Diversifieer uw portefeuille: Net als bij traditionele investeringen is diversificatie essentieel voor het beperken van risico's en het maximaliseren van kansen. Overweeg het spreiden van uw investeringen over verschillende NFT-projecten, categorieën en markten om uw blootstelling te beheren.
 5. Wees geduldig: Investeer niet meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen en wees geduldig. De waarde van NFT's kan volatiel zijn en fluctueren op basis van verschillende factoren, waaronder markttrends, nieuwsgebeurtenissen en sentiment. Houd een langetermijnvisie en vermijd het nemen van impulsieve beslissingen.
 6. Blijf op de hoogte: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuws in de NFT-ruimte. Volg invloedrijke figuren, media en gemeenschappen om inzicht te krijgen in markttrends en potentiële investeringskansen.


Conclusie

In conclusie biedt investeren in waardevolle NFT's een unieke kans voor zowel ervaren beleggers als nieuwkomers in de wereld van digitale activa. Met de juiste strategie, gedegen onderzoek en geduld kunnen investeerders profiteren van de groeiende vraag naar NFT's en de evolutie van de markt.  

Door diversificatie, geduld en een langetermijnvisie kunnen investeerders hun kansen maximaliseren en hun portefeuille beschermen tegen onverwachte schommelingen.

Met een goed begrip van de markt en een focus op kwaliteit en authenticiteit, kunnen investeerders mogelijk waardevolle NFT's vinden die niet alleen financieel rendement opleveren, maar ook culturele en artistieke waarde toevoegen aan hun portefeuille.

Over de auteur 

CryptoInsight.nl Redactie

CryptoInsight.nl is dé bron voor betrouwbare informatie en diepgaande inzichten in de wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie.

Gratis eBook: Beginnen met investeren in Crypto

Ontdek 10 cruciale stappen om te doorlopen om als beginner succesvol te investeren in cryptocurrencies.